Pages

Tuesday, April 5, 2011

Pengalaman Perjalanan Karnival KKL II

Assalamualaikum..sebagai wakil Kelab Kerata Lama (KKL) terasa amat berbangga terharu dan terkejut juga dgn sambutan Karnival KKL pada kali ini. Beribu terima kasih kepada para AJK event, Kelab2 yang hadir dan seterus ahli2 KKL yg bersemangat menghadiri karnival pada kali ini. Perjalanan bersama konvoi geng tgh ke utara masih terasa kemeriahannya. Terasa seperti nk ulangi semula perjalanan dan kemeriahan konvoi dan event ini.

Paling terasa adalah semasa konvoi. Dimulai dgn konvoi ke utara. Geng tgh yg berpecah kepada beberapa group dan sesi perjalanan - geng bergerak pagi. geng gendon bergerak dari N9, geng bergerak tghari, dan geng bergerak malam.

Sambutan yg diberi oleh geng KKL utara didahulukan dgn terima kasih..membawa kami ke tempat penginapan Kompleks Hijau Kuning yg juga meninggalkan 1000 kenangan.
Dan bila tiba hari event sabtu 2hb April 2011 kehangatan sudah terasa. Tidak disangka2 sebanyak 300 biji kereta memberi sambutan menyertai event anjuran KKL ini. Kalau dulu kita nak kumpulkan 10 biji dlam satu masa pun susah. Kali ini kita dapat penuhkan perkarangan stadium alor setar dgn 300 kereta lama.

Inilah tujuan asal kelab ditubuhkkan. Menghimpunkan pemilik2 dan peminat2 kereta lama dibwah satu tempat utk berkenalan, bertukar pendapat dan sebagai rujukan menghidupkan semangat kereta lama agar terus berada dijalan raya. Pihak atasan KKL tidak sgt berharap ahli2 event mengenal mereka tapi cukup jika ahli2 mengenal sesama ahli supaya mereka boleh terus bergerak sendiri utk meneruskan semangat pengguna kereta lama. Ahli2 KKL tidak perlu hebat dalam bidang kereta kerana aku sendiri tidak tahu sgt mengenai kereta. Kabareta pon xtahu apa dia.. Sembang dgn org kedah dok ckp kabareta lah, webar la. Aku langsung xtahu apa benda tu..carburetor tahu la..hehe joking..Ini lah salah satu sbb kelab ditubuhkkan. Dlam kelab akan ada pomen, ada tuner dan ada newbie. Disini kita kita jadikan platform utk berhimpun dan rujukan utk mengenali selok belok kereta lama.

Terima kasih kepada kelab2 yg turut sama menyertai event ini. Walaupun masih penat ajk2 karnival giat berusaha utk menjayakan karnival ini. Event yang bermula seawal 8pg hingga 5ptg ini dipenuhi dgn acara2 dan aktivi yang mengeratkan pekenalan antara ahli2 kelab. Diantaranya acara drag engine mati dan pit stop.
Drag engine mati yg perlu disertai oleh 5 pemain. seorang dlm kereta dan 4 lagi pemain menolak ke garisan penamat. Dalam acara Pit Stop pula pemain yg dianggotai oleh 4 peserta disuruh menukar tayar hadapan dgn tayar belakang. Sungguh meriah acara2 ini dgn sorakan dan sokongan penonton. Event disudahi dgn penyampaian hadiah dan perarakan keluar kereta2 lama.
Keesokan harinya ahli2 dari tgh berkumpul pada awal pagi dan bergerak ke pekan rabu utk breakfast dan shopping skit kat sana. Konvoi ke utara dimulakan pada pkol 10pagi. Konvoi berpecah kepada beberapa kumpulan atas sbb masalah2 biasa kereta lama yang dihadapi. Konvoi terakhir yg membawa pomen akan pastikan semua ahli konvoi sampai ke destinasi. Konvoi terakhir tiba di RnR Sg.Buloh pada 12.30 pagi.
Success walaupun banyak dugaan.Alhamdulillah. Semoga kita dapat ulangi pengalaman ini.
Terima Kasih dan jumpa Lagi di KKKL 3 nanti..

2 comments: