Pages

Thursday, February 28, 2013

Perjalanan Si Tuwo.. Datsun 620 1976

Si Tuwo - gelaran yg diberikan kepada datsun 620 (six two O) yg didatangkan khas dari jengka pahang.

Kepada yang mengikuti kisah pemburuan pickup kami di post sebelom ini pasti dapat menjangka jenis model yang kami pilih utk membuat project pada kali ini.

Kisah pemburuan pickup:
http://shuhaizad.blogspot.com/2013/02/sesi-memburu-pickup.html

Setelah sekian lama mencari pickup dan inilah pickup pilihan kami:






Dengan satu Lafaz. Si Tuwo menjadi milik kami





Punggah apa yg patut..Check apa yg patut sbelom berangkat ke rumah


Isi minyak dlu..


Pandu pulang dgn sukanya..



Lori Alibaba Bujang Lapuk daa..

Interior


 
Deluxe spec



PROSES DLM COCKPIT
Mula mengeledah apa yang patut

Jumpa plastik coki2 tahun 1989..



Siap cuci.



Sapu anti rust


Sofa Baru dlm rumah :)

Belt Before & After


PROSES TOUCH UP ENGINE

Keadaan Asal

 Sapu anti rust

Rocker Cover n Air Filter
  
Rocker Cover Datsun J13/J15 Engine
Air Filter Before & After
Engine Bay Before and After



PROSES PENUKARAN TUB BESI

Rupa sebelum menukar tub






Sesudah Menukar Tub Besi


PENUKARAN HAK MILIK

Persendirian milik sepenuhnya Shila Tahir



Owner Test Drive



NANTIKAN KISAH SAMBUNGANNYA DI EPISOD YANG AKAN DATANG.

7 comments:

  1. salam.. mana nk dapatkn tub besi tu..? untuk 720 ada tak..? terima kasih..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. terbaik lah ijad. kuat semangat ko.. kagum aku:)

    ReplyDelete
  4. perkkk terbayek beb patut buat filem ni!!!!

    ReplyDelete
  5. salam tuan, saya nak tanya nak beli kat mana tub besi 2nd hand utk datsun 620? terima kasih

    ReplyDelete
  6. ada facebook x ? add sy amirul roslan
    emel : spisky612@gmail.com

    ReplyDelete
  7. tetiba jatuh cinta dgn 620 ni.. aduhh

    ReplyDelete