Pages

Sunday, June 20, 2010

Masa utk Membeli Rumah

Membeli rumah bkn macam beli mesin basuh..
Tetapi itu yg terjadi pada siang td..
Mula2 ingat nk survey je..
sekali pegi beli daa..
dh letak booking td 1K..uhuhu

Cerita dia mcmni..
aku mmg mencari rumah utk dibeli sekarang.
harga rumah makin meningkat..
mcam umur aku jugak..
tanah dah xbanyak..
makin lama makin jauh dari ibu kota kl..
dari invest kat keta n awek2 baik beli rumah..

Mula2 nk cari area rawang or sg.buloh senang nk balik penang..
tp jauh plak dari tempat keja n kena lalu town..
last2 decide nk cari belah selatan..
area bangi n kajang dh xde..
klu ade pn harga 300K lebih..


Sampai aku jumpa rumah kat area Pajam, Nilai..
Perdana College Heights..
harga kurang 272K..keluasan 22k.p.s
rumah bg aku mmg cun..
lot pon cepat je abih..tinggal beberapa unit je..
rakan sepejabat aku pn beli area2 situ tapi taman lain.
dekat dgn toll nilai..Nilai Impian nama tempat tu.
Harga lebih kurang sama..270K

PAJAM

View Larger Map

Kat bawah ni aku ada sertakan gamba2 td aku g tgk show house..
gamba Nilai Impian vs Perdana College Heights




Rumah kat Nilai Impian
(lawat rumah kwan office)















Perdana College Heights
(yg aku dh booked)


















Pelan Menunjukkan..Lot Kuning semua dah penuh..
Hujau tu lot utk bumi








Gambar2 Rumah Perdana College Heights yg dipenuhi perabot


















11 comments:

  1. wahhh, nice nice...

    ReplyDelete
  2. adeep ko beli la sebijik sbelah aku..kite berjiran..

    ReplyDelete
  3. smart ah...
    aku nak bli gak..
    tp gaji aku lepas ke nak wat loan ni...
    cemane nak kire ek

    ReplyDelete
  4. cukup paiz..aku pasti..org gaji 2K pon p apply..
    nk try tanya2 boleh..weekend ni aku nk p.. antaq doc..nk pollow jejom

    ReplyDelete
  5. salam. Rumah ni D Camellia ka? Saya pon ada booking tp x sure confirm or x. keja area serdang. saudara keja mana?

    ReplyDelete
  6. saya kerja kat Technology Park..Bkit jalil.

    ReplyDelete
  7. salam,
    beli lot mana ?
    saya beli fasa satu jugak..

    Dan

    ReplyDelete
  8. salam..lot no 290..
    beli lot mane?

    ReplyDelete
  9. saya pun beli fasa 3 (kalo x silap lot no 425), insyaallah kita berjiran :)

    ReplyDelete
  10. dah masuk ke belom? saya dah masuk dok situ 2 bulan lebih dah..

    ReplyDelete