Pages

Thursday, August 18, 2011

Resipi Bujang - Murtabak Megi

Bujang dan meggi mmg tidak bole dipisahkan.
Kalau tak makan megi dlm masa sebulan mmg xsah..melainkan bujang yg pocket lebat
buat bujang yg banyak utang macam aku..meggi adalah alternative terdekat.
Tapi sampai bila nk makan megi kosong berkuah tu je..
Mari kita lainkan menu harian bujang kita dgn menyediakan murtabak megi.

Bahan2:
1pack Meggi
3-4 biji telur
Daging dicincang
bawang kecil yg dihiris
cili yg dihiris
serbuk kari@perencah megi
garam

Cara2:

1. Rendam Megi dlm air panas dh agak kembang tos kan.
2. Pukol telur dan masukkan bawang,daging , sedikit garam dan rencah megi dan pukol lg...
3. Satukan megi dan bahan2 yg dipukol tadi.
4. Goreng aja atas kuali..Siap



No comments:

Post a Comment